Måndag 15 Juli  
.: MENY :.
 ::  STARTSIDA 
 ::  VAD ÄR KARATE 
 ::  KATA-VIDEO 
 ::  MÄSTARNA 
 ::  OM GRADERING 
 ::  OM KLUBBEN 
 ::  OM TÄVLING 
 » TED HEDLUND 
 ::  NYHETER 
 ::  FOTOALBUM 
 ::  LÄNKAR 

KONTAKT

Åsele Shotokan
Karateklubb

Bredviksvägen 20
919 32 Åsele
Mobil: 072/553 33 76
info@aselekarate.se
https://biryoo.com/eyezy-nedir-nasil-kullanilir/
replica uhren   replika klockor replique montre

Shihan Ted Hedlund 8 Dan Chefsinstruktör

Ted Hedlund är förmodligen en av svensk karates bästa "importer" - en person som gjort och betytt mycket för den svenska karatens utveckling genom åren.

Anledningen till att Ted Hedlund lämnade Chicago, USA och valde att instruera karate i lilla Malmö var svensk-amerikanen Nels Jonson, en karateentusiast och tillika mycket förmögen man som tidigare tränat privat för Ted.

Det var ett kyligt klimat som rådde mellan Sverige och USA under sextiotalet och Nels Jonson ville dra sitt strå till stacken för att lätta upp stämmningen och valde därför att introducera karaten i sin hemtrakt, Skåne genom att sponsra Teds vistelse i Malmö under den första tidsperioden.

Men ett år blev fler och Ted finns fortfarande kvar i Malmö som tränare i Enighets karatesektion.

 

EGNA KOMMENTARER

-Karaten idag är inte riktigt likadan som förr - på gott och ont. Vi har inte lika hårda krav på disciplin idag även om de grundläggande etiska reglerna naturligtvis finns kvar; som artighet och respekt, att buga för varandra och att titulera instruktören sensei

-Vad jag saknar lite grann är den viktiga mentaliteten, särskilt då i tävlingssammanhang, där nu alltför många verkar lita för mycket till reglerna i stället för att gå in på mattan för att vinna matchen på ett mer totalt sätt: Med riktig karate - stilren och kraftfull.

- Men jag tror också att många utövare är på väg tillbaka till den riktiga karaten i tävlingar. Se på Frankrike som i alla år har hållit på stil och nu tillhör en av de absoluta toppnationerna i tävlingssammanhang - med riktig och stark karate. Samma sak med Spanien. Karaten har i alla tider varit stilren och kraftfull och kommer alltid att vinna på att vara det, oavsett avarter och moderna varianter.

 

Ted Hedlund började att träna karate under Sensei Sugiyama i Chicago 1964. Det var en strikt traditionell karateträning där instruktören krävde obönhörlig lydnad och respekt. Träningen var mycket hård och disciplinerad.

Ted Hedlund var framgångsrik i tävlingssammanhang och blev, bl.a. "Mid West Champion" ett flertal gånger.

Under sin vistelse i Sverige tävlade han flera gånger internationellt och gick bl.a. till kvartsfinal och semifinal vid JKA world championships.

Shihan Ted Hedlund 8 Dan.

 

hublot replicas

JKA SWEDEN
Svenska Budo & Kampsportsförbundet
Svenska Karateförbundet
Budo-Nord
prodaja stanova
pik
https://eniyidisklinigi.com/